"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ödeme Emrine İtiraz Süresi

Ödeme Emrine İtiraz Süresi

Ödeme emri, alacaklı tarafından alacağın tahsili için borçluya gönderilen ve borcun ödenmesi veya itiraz edilmesi gerektiğini bildiren resmi bir belgedir. Borçlu, ödeme emrini aldıktan sonra belirli bir süre içinde itiraz etme hakkına sahiptir. Türkiye’de ödeme emrine itiraz süresi ve nasıl yapılması gerektiği Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda belirtilmiştir.

Ödeme emrine itiraz süresi, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren on gün olarak belirlenmiştir. Bu süre içinde borçlu, ödeme emrine karşı yazılı olarak veya sözlü olarak itiraz edebilir. Ancak, sözlü itirazın yazılı olarak da teyit edilmesi gerekmektedir. İtirazın kabul edilmesi durumunda, icra dairesi borçluya bir ödeme emri gönderir ve alacaklıya da itirazın kabul edildiğine dair bir bildirim yapar.

Ödeme emrine itiraz süresi içinde borçlu tarafından yapılan itiraz, alacaklıya bildirilir ve itirazın gerekçesi alacaklıya sunulur. Alacaklı, borçlunun itirazını kabul etmezse veya cevap vermezse, borçlu mahkemeye başvurarak itirazını mahkemede kanıtlamak zorundadır. Mahkeme, yapılan itirazı değerlendirir ve kararını verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir